Елена Кристиано дари статуетка на катедралата “Пресвето сърце Исусово“ в Раковски

Автор: Plovdiv Now 7467
Елена Кристиано дари статуетка на катедралата “Пресвето сърце Исусово“ в Раковски

Статуетка на Света Рита от Кашия дари на катедралата "Пресвето сърце Исусово" в Раковски г-жа Елена Кристиано. За благородния жест бизнесдамата и собственик на компанията Christian of Roma избра 22 май – деня, в който църквата почита светицата на невъзможните неща.

Това е само една от инициативите, с които г-жа Кристиано ще почете покойния си съпруг Гаетано Кристиано. Тази година се навършват 90 години от рождението му. Италианецът се установява в страната ни през 90-те години. Създава и развива успешен бизнес. През юбилейната година съпругата му ще напомни каква личност и професионалист бе той, каква енергия и култура притежаваше.

„Съпругът ми много вярваше в Света Рита и ние имаме специално отношение към нея”, сподели пред TrafficNews бизнесдамата.

Малко преди да почине, г-н Кристиано поръчал подобна статуетка за катедралата „Свети Лудвиг“ в Пловдив. За съжаление обаче не успял да я дари лично. След смъртта му съпругата я занесла в католическия храм. Затова решила сега да направи дарение и за вярващите хора в Раковски.

„Тази годишнина трябваше да бъде отбелязана с един документален филм, който да снимаме в Италия и България. Пандемията обаче ни попречи и го отложихме във времето. Затова ще го почетем с други събития”, каза г-жа Кристиано.

В професионален план тя ще отпусне три стипендии на млади фризьори до 30-годишна възраст, на които ще направи стартово зареждане и оборудване на салона. Ще им предостави и безплатно обучение в академията на Christian of Roma Academy.

„По този начин ще можем да подкрепим млади таланти, хора, които нямат възможност, но искат да се развиват”, обясни бизнесдамата.

През септември г-жа Кристиано ще организира 10-дневен майсторски клас по оперно пеене в Созопол с Калуди Калудов за 12 талантливи деца от целия свят, сред тях и няколко българчета. Финалът ще бъде концерт в летния театър на Созопол.

„Операта беше вдъхновение за моя съпруг. И ако аз имам отношение към тази музика, е благодарение на него”, допълни г-жа Елена Кристиано.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина