Експертиза бави разследването на катастрофата, предизвикана от Мегз

Автор: Валерия Василева 6410
Експертиза бави разследването на катастрофата, предизвикана от Мегз

Автотехническа експертиза бави разследването на катастрофата, предизвикана от Миглена Каканашева – Мегз. Спрямо нея вече четвърти месец се води досъдебно производство в прокуратурата.

Припомняме, че дизайнерката не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на  лек автомобил „Хонда“ в град Раковски. По данни на МВР, 71-годишна жена е била пострадала и настанена в болница за лечение.

Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак СТОП, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничка в ударената кола. Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказание – лишаване от свидетелство за управление на МПС.

В момента вещите лица готвят заключението си по автотехническата експертиза. Те ще дадат отговор на това, как е настъпило ПТП-то и механизма на причиняване на инцидента.  След приключване на разследването, Каканашева ще се сдобие с обвинителен акт и казусът ще бъде отнесен до компетенцията на Районен съд.

Ако бъде призната за виновна?

Ако Мегз бъде призната за причиняване на средна телесна повреда при ПТП, причинено от нея, то присъдата й няма да бъде ефективна. 

Припомняме, че Румен Рончев и дизайнерката Мегз се сдобиха с условни присъди по обвинението за обсебване. Двамата, заедно с братовчеда на Каканашева, който също бе обвиняем по делото, са сключили споразумение с прокуратурата.

Три години условно с 5 години изпитателен срок получи Румен Рончев, Мегз - 2 години лишаване на свобода с 4 години изпитателен срок.

От правна гледна точна Каканашева няма как да изтърпи наказание ефективно, ако съда я признае за виновна за катастрофата. Пътното произшествие е настъпило по време на първото разследване срещу нея, тоест Мегз все още е била с чисто съдебно минало.

В крайна сметка последната дума има Районен съд.

Междувременно модната икона е съсредоточена около различни каузи, както и по новата й колекция. Само преди дни тя представи модната си линия, но ревюто бе помрачено от грозен скандал, гарниран с нецензурни епитети.

Мегз излезе на сцената за последното ревю, по време на което се опита да представи своята благотворителна инициатива "Активно добро" за събиране на дрехи. 

Това обаче разгневи бившата № 6 в света по красота Жени Калканджиева, която започна да крещи: “Пак ли ще говориш? По-добре млъкни! Ти си една т*па п*тка. Аз те направих известна”. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина