Двама любими български актьори гостуват в Раковски с пиесата “Емигранти“

Автор: Plovdiv Now 8224
Двама любими български актьори гостуват в Раковски с пиесата “Емигранти“

Сцената на читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1908" в Раковски ще стане домакин на спектакъла "Емигранти", който ще се играе за местната публика на 12 юли от 20,00 часа.

Участват любимите български актьори Асен Блатечки и Калин Врачански. Автор на пиесата е Славомир Мрожек, а режисьор е Асен Блатечки.

Пиесата „Емигранти“ е създадена през 1974. Славомир Мрожек описва картина на съжителството на двама сънародници – интелектуалеца АА и обикновеният работник ХХ . Действието се развива в една обстановка, няколко часа в навечерието на Нова година.
Героят на Асен Блатечки е типичният емигрант от преди 20 години, от тези емигранти в началото на демокрацията, които имаха възможност да бягат. Общ работник, избягъл от родното си място, за да спечели пари и мечтае, като се върне да покани на празненство целия град, за да видят всички, че „ стопанинът се е върнал от чужбина".

Героят на Калин Врачански е абсолютен антипот- върховния интелектуалец, вероятно напуснал родината си по идейни причини. Като че ли всичко разделя тези двама души. Единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират им предоставя малкото допирни точки в ограниченото и студено жизнено пространство. Историята е вълнуваща.

Режисьорът на постановката и актьор Асен Блтатечки казва: „ Това е една пиеса, която нито осъжда, нито поущрява, нито поучава, тя просто наблюдава отстрани една такава съдба- на емигранта. Това всъщност е пиеса за топлотата, радостта, приятелството, възможностт да прегърнеш някой и да му кажеш една топла дума.“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина