Дрогиран шофьор блъсна баща и 5-годишната му дъщеричка в Раковски

Автор: Plovdiv Now 9541
Дрогиран шофьор блъсна баща и 5-годишната му дъщеричка в Раковски

Катастрофа с пострадали е станала в град Раковски през изминалия уикенд. Инцидентът се е случил на улица „Петър Прачевич” № 15, причинен от лек автомобил „Хонда”, собственост на 59-годишен мъж, но управляван от 31-годишен негов роднина.

Младият мъж се е движел по улица „Парчевич” в посока към квартал „Секирово”, когато внезапно е изгубил контрол над автомобила и е навлязал в насрещното платно. В това време 42-годишен мъж, също жител на град Раковски, се е качвал заедно с дъщеря си в паркираната пред дома им кола. Момиченцето е 5-годишно.

Хондата се ударила в паркирания автомобил, като при сблъсъка е пострадал бащата на детето, който е бил откаран спешно в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, където е бил прегледан и оставен за лечение.

5-годишната дъщеря на пострадалия е с фрактура на лявата лопатка и натъртвания. Тя е прегледана на място от пристигналия екип на Спешна помощ и  по преценка на медиците е оставена за домашно лечение.

На водача, причинил катастрофата, са били направени полеви тестове за алкохол и наркотици, които са установили, младият мъж е бил трезвен, но пък е употребил анфетамини.

На нарушителя е бил издаден талон за изследвания, но той е отказал кръвна проба пред медицински екип.  Мъжът е задържан, а случаят е докладван в Районна прокуратура - Пловдив и по него е образувано бързо производство. Работата продължава разследващ полицай.

Снимка: илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина