Доживотен затвор? Обвиниха кипъреца за убийството на крадеца в нивата му край Раковски

Автор: Виктория Петрова 8942
Доживотен затвор? Обвиниха кипъреца за убийството на крадеца в нивата му край Раковски

Прокуратурата повдигна обвинение на 60-годишния бизнесмен от Кипър, който прегази и уби 30-годишен крадец в нивата си край Пловдив. Припомняме, че смъртоносната среща между жертвата и собственика на земеделската земя се разигра около полунощ на 11 май в землището на село Болярино. 

Деянието на мъжа е категоризирано като причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие, за което законът предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор. Все още няма информация дали случаят ще бъде разглеждан като особено тежък, но има основания да се счита така, тъй като според разследващите шофьорът е минал няколко пъти през тялото на починалия. 

Според информацията изнесена до момента, кипърецът разбрал, че трима роми опитват да извършват кражба на люцерна или на селскостопански животни от фермата му. След като ги видял, той се качил в товарния си автомобил „Форд Рейнджър" и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около 600 метра от фермата, собственикът успял да застигне единия от тях, като го блъснал и го оставил под гумите на возилото си. Пострадалият е починал вследствие на нараняванията при пътнотранспортното произшествие.  

Бизнесменът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Пловдив. Предстои държавното обвинение да поиска постоянното му задържане. Разследването по случая продължава.      

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина