Добре дошъл папа Франциск – Раковски те очаква!

Автор: Plovdiv Now 8191
Добре дошъл папа Франциск – Раковски те очаква!

Днес е големия ден за град Раковски! В най-голямата католическа епархия в България, Папа Франциск ще проведе света литургия с първо причастие на 250 деца в църквата „Пресвето сърце Исусово". Първото причастие е паметен ден за децата католици, а този път те ще бъдат със самия папа. На площада пред църквата ще има около 2000 души.

С част от католическата общност Светият отец ще се срещне в църквата „Св. Архангел Михаил" в Раковски.

Всички хора, които искат да видят папата, ще трябва да заемат местата си от автогарата до площада пред църквата „Пресвето сърце Исусово”  в квартал „Ген. Николаево”,  не по-късно от 9:30 часа. Папата ще пристигне около 10:30 часа, а в 11:15 часа се очаква да започне светата литургия  и първото причастие на около 200 дечица. По време на служението в църквата ще могат да влязат 750 души. В това число децата и родителите им, както и други граждани, които са получили пропуск.

Големи видеостени отпред ще излъчват случващото се в църквата. Около 14:30 часа  се очаква да започне придвижването на главата на Римокатолическата църква от  кв. „Ген. Николаево” към  квартал Секирово в църквата „Архангел Михаил”. Папа Франциск ще измине пътя с папамобила. Бе обърнато внимание, че по време на предвижването на папамобила по бул. „Георги С. Раковски”, ще има много свободно място между двата квартал и хората ще могат да зърнат папата.  

Влизането и излизането в Раковски след 9:00 часа на 6 май ще става само през входа на Шишманци и Брезово.

Припомняме, че в града ще се въведе временна организация на движението на 6 май, когато ще е височайшето посещение, както и на предишния ден. Ще бъде ограничено и работното време на всички търговски обекти в зоните за сигурност.

От 9 ч. на 5 май до 18 ч. на 6 май ще е забранено движението в кв. Генерал Николаево по ул. „Москва” от кръстовището с ул. „М. Добромиров” до кръстовището с ул. „Лазар Добрич”, по ул. „Филип Станиславов” от кръстовището с ул. „Михаил Добромиров” до кръстовището с ул. „Лазар Добрич”. И в кв. „Секирово” – ул. „Цанко Дюстабанов” и ул. „Никола Вапцаров”, отсечката от ул. „Петър Богдан” до ул. „11 Август”.

На 6 май от 9 до 18 ч. няма да се допускат автомобили по ул. „Васил Левски” (републикански път ||-56) в село Стряма. Ограничения ще има и в трите квартала на Раковски. В кв. Парчевич, ул. „Хр. Смирненски” (републикански път ||-56), пътят между кв. Парчевич и кв. Генерал Николаево (републикански път ||-56). В кв. Генерал Николаево - ул. „Михаил Добромиров” до пресечката с ул. „Филип Станиславов”. Кв. Генерал Николаево и Кв. Секирово бул. „Г. С. Раковски” до кръстовището с ул. „Оборище”. Кв. Секирово, ул. „Петър Богдан” от кръстовището на ул. „Оборище” до кръстовището на ул. „Тодор Икономов”. За буферни паркинги са определени пазарът в кв. Секирово и селскостопанското летище за кв. Генерал Николаево.

Посещението на папа Франциск у нас ще завърши със събитието за мир на пл. „Независимост" в София. Тогава Светият отец ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания. Шест деца - техни представители, ще държат запалени факли, символ на мира. На сцената на събитието ще има маслиново дърво и рози, символ на България. Папа Франциск ще бъде и изпратен от премиера Бойко Борисов на 7 май сутринта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина