Деца от Раковски представиха България в международен урок по английски

Автор: Plovdiv Now 17536
Деца от Раковски представиха България в международен урок по английски

София, 18 юни 2020 г. - Учениците и учителите по света преминаха към дистанционно обучение. Дигиталните инструменти им позволяват не само да продължат да учат онлайн, но и да пресекат националните граници и да се свържат с връстници от цял свят. 13 училища от 12 държави се срещнаха онлайн в международен урок по английски език. Сред тях бяха и деца от основно училище „Христо Смирненски“ в Раковски, което достойно представи България.

 Урокът беше посветен на темата „Моята страна“. Повече от 120 деца и техните учители посетиха онлайн обучението, като от всяка държава участваше по едно училище. Учениците представиха страните си чрез видеоразговор в Microsoft Teams. Те разказаха за историята на своите народи, култура, национални традиции и известни учени и спортисти, традиционна кухня и забележителности. Всеки участник покани останалите да посетят родината му. Децата активно задаваха въпроси на английски, като езикът беше чужд за всеки. Така те подобриха своите езикови умения и научиха много нови полезни думи и фрази.

Учениците от ОУ “Христо Смирненски“ представиха България на връстниците си от Естония, Словения, Латвия, Казахстан, Украйна, Сърбия и Хърватия. По този начин те надградиха знанията си за другите страни и се научиха как по иновативен и забавен начин да се свържат със съучениците си зад граница.

„Беше чудесно. Другите участници научиха повече за България! Можете да видите коментарите – те са много добри,“ каза ученичка от ОУ „Христо Смирненски“, която участва в инициативата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина