Деца от Раковски намериха начин да помогнат на семейството, пострадало от пожар

Автор: Plovdiv Now 14675
Деца от Раковски намериха начин да помогнат на семейството, пострадало от пожар

Изключително много хора реагираха на молбата за помощ на семейството в Раковски, което почти остана без дом след пожар. Напредва и ремонтът - семейството, с помощта на добри хора вече е успяло да изхвърли изгорелите отпадъци от пожара, боядисани са и две от помещенията за спане и коридорът. Кампанията се координира от Центъра за обществена подкрепа в града.

Няколко деца, които живеят в близост до пострадалото семейство също намериха начин да помогнат. Те изработиха картички и направиха свежа студена лимонада. След това застанаха на една малка масичка на тротоара и подканваха хората да си купят от тези неща, като по този начин подпомогнат пострадалото семейство. Децата дариха вече събраната сума в касата, която е поставена за събиране на средства.

Към момента семейството се нуждае от гардероб, строителни материали за ремонт на спалнята, от която е тръгнал пожарът - кабели, вар, боя, грунд. Всичко останало вече е набавено.

Припомняме, че пожар остави без дом многодетно семейство от Раковски. Инцидентът е станал на 26 юли. Пламъците са изпепелили спалнята, в която за щастие не е имало никой в този час. Другите стаи също са обхванати бързо от огъня.

В къщата живеят шест човека – майка с трите си деца и нейните родители. Изгорели са спалнята им, гардеробите, всичките им дрехи, спално бельо. В първите няколко дни се е наложило да спят на двора, а с много усилия са успели все пак да почистят и боядисат едно от помещенията, за да може поне вечерта да не прекарват на открито.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина