Деца от Белозем обраха наградите на конкурс за празника на християнското семейство

Автор: Plovdiv Now 14305
Деца от Белозем обраха наградите на конкурс за празника на християнското семейство

Учениците на ОУ "Гео Милев" в село Белозем, община Раковски, грабнаха призовите места на религиозен конкурс, в който 324 деца от цяла България участваха със свои стихотворения, есета и рисунки на тема „Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и православната младеж“.

Конкурсът е с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митролит Николай.

Талантливи деца и младежи от 1 до 12 клас изпратиха творбите си до Културно-просветния отдел на Пловдивската митрополия. Техните прекрасни творби, изпълнени с талант, искреност, чистота, надежда, любов и огромна вяра в Бога, затрудниха максимално журито, което все пак трябваше да определи победители.

Четирима от възпитаниците на ОУ"Гео Милев" в Белозам заеха призови места.

Първо място във възрастова категория III-IV клас грабна Радослав Груев Рангелов - ученик от IVa клас;

Второ място в същата категория спечели Жасмина Петрова Борисова – също от IVa клас.

Второ място във възрастова група V-VI клас отиде при Паолина Пламенова Узунов - Vб клас;

Трето място за Теодора Груева Димитрова - ученичка в Vб клас.

Денят продължи с изявата на учениците от IIa и IIб клас, които рисуваха заедно в класната стая на открито. В дух на толерантност между различните етноси, децата показаха, че могат да творят "Сплотени заедно". Темата на невероятната обща рисунка бе: "Рисувам слънчев и мрачен ден".

На следващия ден, във връзка с 80 години от началото на Втората световна война, ОУ "Гео Милев" бе домакин на изложба от посолството на република Полша.

Изложба, събрала свидетелства за борбата на поляците с тоталитарните режими, за голямата любов към свободата, за героизма и храбростта на войниците и цивилното население.

Учениците от клубовете от занимания по интереси - „Краезнание“ и „Арт изящно“, се запознаха отблизо с фактите и събитията.

Инициативата бе полезна и интересна за учениците, които по време на ежегодния Международен Християнски младежки фестивал, организиран в Белозем, се запознават с ученици от Полша.

37 ученици участваха състезанието „Аз и знанието“, организирано от СБНУ. Резултатът - 27 ученици с максимален брой - 50 точки.

Голямата изненада за учениците в този ден беше музикалният звънец, който накара децата да танцуват и пеят в ритъма коледна песен.

В сряда учениците от прогимназиалните класове представиха изложба на тема „Златна есен“ с апликации от есенни листа. 

Пътуващото сандъче, което гостуваше на ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Чалъкови, се завърна в Белозем. Учениците подариха списание „Бърборино“ на децата в подготвителните групи, а на учениците от V клас книжките „Ще ти разкажа приказка“. „Голяма енциклопедия на страните“, подарена от ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Чалъкови ще обогати  училищната библиотека.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина