Да пораснем заедно! Работилница за родители започна в Раковски

Автор: Plovdiv Now 10447
Да пораснем заедно! Работилница за родители започна в Раковски

Работилница за родители под мотото "Да пораснем заедно" започва в Раковски.

Първото занимание се проведе на 6 октомври. За родителите, които са имали желание, но не са успели да дойдат този път, е обявена и втора дата - 13 октомври, 18:00 часа, в сградата на Центъра за обществена подкрепа.

Програмата е в подкрепа на родители на деца в ранна възраст, разработена от УНИЦЕФ и се реализира съвместно с Общината и Центъра за обществена подкрепа. Участието е доброволно и напълно безплатно. Могат да се включат всички родители на малки деца на възраст до 4 години, както и бъдещи родители. Програмата има за цел да развива уменията, знанията и ресурсите на хората, които полагат грижи за малките деца, така че да способстват за оптималният им растеж и правилното социално, емоционално и умствено развитие.

Работилниците за родители представляват тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти с активно участие на родителите. Специалистите и родителите са равноправни по отношение на своите знания за децата и по време на семинарите са партньори, които обменят опит и си сътрудничат активно в търсенето на решения за изпълнение на родителските отговорности.

Един цикъл е от 14 семинара, като семинара е с продължителност 2 часа, веднъж седмично в групи до 8 човека.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина