Чудесни рисунки на конкурса „Животът на един щъркел“в Белозем! Ето победителите

Автор: Plovdiv Now 34918
Чудесни рисунки на конкурса „Животът на един щъркел“в Белозем! Ето победителите

Има вече победители в конкурса „Животът на един щъркел“ към ОУ „Гео Милев“ в Белозем. 

В първа възрастова група, за деца от 5 до 9 години, първото място е за Борис Даниелов Цветанов и Матей Даниелов Цветанов от Правец, ОУ „Васил Левски“.

На второ място е Никола Миленов Кацарски от Плевен, ОУ „Васил Левски“, а на трето – Лъчезар Пламенов Славов от Пловдив.

Втора възрастова група, 10 - 14 години, има следните победители: 

Първо място – Димана Даниелова Иванова от Тутракан, СУ „Христо Ботев“. Второ място – Бояна Димитрова Димитрова от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Третото място е за Райна Димитрова Йорданова от Шумен, Арт школа към ОДК „Атанас Стоянов“.

Победителите в третата възрастов група, 15 - 18 години, са: първо място – Дария Андреевна Майборода от Харков, Украйна, второ място – Анастасия Мирославова Панчева от Враца и трето място – Елена Веселинова Маринова от Хасково, Компютърна школа „Вале“.

Припомняме, че организатори на конкурса са ОУ „Гео Милев“ в село Белозем,  Детското онлайн списание „Щъркел“,  Община Раковски, Католическата църква „Свети Франциск от Асизи“ в европейското село на Белия щъркел в Белозем,  както и Федерацията на природозащитните сдружения  „Зелени Балкани“. Стартът на състезанието беше даден в края на месец февруари 2020 година, а творбите можеха да се изпращат до 24 април.

Целта на конкурса е насърчаване на децата за творческа и индивидуална изява. Да открива, популяризира и подпомага развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция в областта на изобразителното изкуство.

Право на участие в конкурса имаха деца и ученици от 5 до 18-годишна възраст от училища, извънучилищни звена, читалища, клубове, школи и др.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина