Братя близнаци от Раковски се борят с огнените стихии в Пловдивско

Автор: Plovdiv Now 17727
Братя близнаци от Раковски се борят с огнените стихии в Пловдивско

Пламен и Августин Занчеви - братя близнаци от Раковски, се борят с огнените стихии в Пловдивско. Пламев работи като пожарникар в Първомай, а Августин е в службата в Пловдив.

И двамата са първо поколение пожарикари в своя род, а историята им е споделена от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. Мечтата за професията се зародила в мъжете още от тийнейджърските им години, когато били на по 15 години.

Те не успяват да се преборят с конкуренцията на първия конкурс през 2015 година, което ги обезсърчава. Но не спират да вярват, че когато искаш нещо силно, трябва да се работиш за него и да се бориш, за да се случи. Пропускат следващия конкурс, като използват времето за  физическа и психологическа подготовка. Първи в редиците на огнеборците влиза Августин, а три месеца по- късно, място като пожарникар си извоюва и Пламен.

Днес 32-годишните мъже започват всяко свое дежурство с огромно желание и лична мотивация. Споделят, че добре премислят всяко свое действие и са на мнение, че униформата поставя рамка и норми за поведение в обществото, защото за останалите винаги трябва да бъдеш човек и професионалист за пример.

Братята близнаци споделят своето ежедневие и непрекъснато се допитват един до друг за важните решения в живота си. Като най- вълнуваща определят една своя среща по време на произшествие, когато екип от Пловдив е изпратен на помощ в Първомай. Тогава Августин и Пламен рамо до рамо, гасят ударена от мълния плевня в Първомай.

"И макар че днес всеки от тях има свое семейство, споделят, че второто им семейство са колегите в службата. Защото с тях споделят празници, ежедневни човешки битки и предизвикателства, делят отговорност, но и разчитат на безусловна подкрепа един на друг.
За Пламен и Августин Занчеви мечтите водят към бъдещето, но прибавят и вълнение към настоящето!", пишат от  РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина