Болниците в Асеновград и Раковски готови да приемат пациенти с коронавирус

Автор: Plovdiv Now 13622
Болниците в Асеновград и Раковски готови да приемат пациенти с коронавирус

Общинските болници в Асеновград и Раковски имат готовност да осигурят легла за настаняване на леки и средно тежки  случаи на пациенти със съмнения за коронавирус, съответно 23 и 29.

Престои и болницата в Първомай да уточни с каква възможност разполага  и също да отдели леглова база. Това стана ясно на проведения Медицински щаб към Областния кризисен щаб.

Представителите на щаба се обединиха  около становището, че може да има  недостиг на лекари и медицински сестри. Затова бе решено при необходимост да бъдат командировани лекари със специалности вътрешни болести, кардиология и пулмология и специалисти по здравни грижи в  болниците, където възникне недостиг на персонал.

Прие се предложение да се изпрати писмо до Медицинския университет за набиране на доброволци стажант-лекари и до Медицинския колеж за сестри. От БЧК ще се поиска актуален списък с доброволците, които биха желали да работят при нужда в отделенията.

На заседанието бе съобщено, че в Областна администрация е постъпило дарение от предпазни ръкавици, които ще бъдат разпределени между Спешна помощ, МБАЛ “Свети Мина“, Инфекциозна клиника и  Детското онкохематологично отделение в УМАЛ “Свети Георги“ и в отделението по хемодиализа в бившата окръжна болница.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина