Бивш затворник обира кафе машини в Раковски, в Асеновград мъж опита да задигне алкохол

Автор: Plovdiv Now 26308
Бивш затворник обира кафе машини в Раковски, в Асеновград мъж опита да задигне алкохол

21-годишен криминално проявен мъж е бил задържан в ареста на полицията в Раковски. Той е извършител на 4 кражби. В периода от 11 до 17 юни младият мъж е разбил четири кафеавтомата в различни квартали на града и откраднал монетите в тях.

Той е посегнал първо на машината за кафе в двора на поликлиниката в кв. Секирово, откъдето е взел сумата от 230 лв. Два дни по- късно е откраднал парите от други три машини за кафе на улиците "Иван Вазов", "Александър Стамболийски" и "Цанко Церовски".

Задигнал е монети с номинал от 10 ст. до 1 лв, а  откраднатите суми в различните случаи са между 120 и 150 лв.

Оказало се е, че младият мъж е добре познат на органите на реда със предишни своите криминални прояви, като срещу него има образувани 13 заявителски материала за унищожаване на чуждо имущество, шофиране след употреба на наркотични вещества и множество кражби чрез разрушаване на прегради на чуждо имущество. През 2015 е бил задържан, след като организирал предварителен план с други момчета, с които откраднали дамска чанта с лични вещи и пари, за което е изтърпял пробация. Мъжът е излязъл от затвора в началото на тази година след излежана ефективна присъда.  

В РУ Асеновград пък е бил получен сигнал от управителката на хипермаркет, че мъж се е опитал да изнесе бутилка с алкохол, без да я заплати на касата на търговския обект. Полицейските служители са установили и задържали извършителя на кражбата - 48-годишен криминално проявен асеновградчанин. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина