Белозем взе участие на срещата на европейските села на щъркелите

Автор: Plovdiv Now 6958
Белозем взе участие на срещата на европейските села на щъркелите

Кметство Белозем взе участие в 16-тата годишна среща на Мрежата на европейските села на щъркелите, която се проведе от 12 до 15 юни в района на Чешиново – Облешево, Република Северна Македония.

В Мрежата са включени селища от 16 държави, където щъркелитеса не само многобройни, но и местните общности полагат грижи за тяхното опазване и популяризиране.

Село Белозем е част от тази международна мрежа от 2005 година, когато по предложение на Зелени Балкани германската фондация EuroNatur, която ръководи инициативата, присъди на селото престижната титла – Европейско село на белия щъркел в България.

В рамките на ежегодните срещи на селищата от Мрежата, участниците представят своята работа и постижения в опазването на щъркелите и различни информационни и образователни дейности.

Тази година село Белозем бе представено лично от кмета г-н Иван Тачев, както и от председателя на общински съвет на община Раковски г-н Георги Лесов и представител на Зелени Балкани.

По време на срещата българските участници докладваха за текущите проекти за опазването на щъркелите в Белозем. Те са насочени към развитието на туристически маршрути в района и изграждане на малък информационен център за белия щъркел в селото. Проектите се осъществяват с финансиране от EuroNatur.  .

Източник: r-news.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина