Акция на полицията в Раковски! Арести за притежание и разпространение на дрога

Автор: Plovdiv Now 68269
Акция на полицията в Раковски! Арести за притежание и разпространение на дрога

Трима са арестувани при полицейска акция в Раковски миналата седмица срещу притежанието и разпространението на наркотици, започнати са бързи производства. Задържаните са трима млади мъже на възраст 19, 27 и 30 години

В хода на разследването са били извършени претърсвания и изземвания, при които у обвиняемите са били намерени и иззети общо над 140 грама амфетамин и над 100 грама марихуана, на обща стойност над 4800 лева. Извършени са били разпити на свидетели, включително пред съдия. Назначени са експертизи.

Било е установено, че двама от обвиняемите са закупували наркотични вещества от обвиняемия третия, а след това са ги разпространявали.

С постановление на дежурен прокурор и тримата обвиняеми са задържани за 72 часа, в рамките на които предстои внасяне на искания за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Активното разследването по делата продължава.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина