50% от случаите на COVID-19 в Пловдивско са от Раковски, отменят кукерския фестивал

Автор: Plovdiv Now 24244
50% от случаите на COVID-19 в Пловдивско са от Раковски, отменят кукерския фестивал

Почти половината от регистрираните с COVID-19 в Пловдивска област са от Община Раковски. Това съобщи кметът Павел Гуджеров, позовавайки се на данни на Регионалната здравна инспекция.   

„Аз и семейството също сме част от тази неприятна статистика от петък насам. Апелирам за по-голяма лична отговорност на всеки от нас относно носене на маски, дезинфекция и социална дистанция”, призова Гуджеров.

И посочи, че във време на болест единственото нещо, което би могло да ни разведри, е веселието и празненствата, но много по-важно от всичко е да останем здрави.

Затова във връзка със заповед на Министъра на здравеопазването РД 01-973/26.11.2021 г., указания от Областният управител на Областна администрация – Пловдив и задълбочаващата се епидемиологична обстановка той отменя провеждането на Международния кукерски фестивал „Кукуве“ за 2022 г.

„С огромно нетърпение поглеждам към 2023 г., когато се надявам след 2-годишно прекъсване фестивалът да бъде проведен с още по-пищни и традиционни чествания. Пожелавам ви здраве и надежда за скорошно преминаване на обстановката, в която се намираме, за да може скоро отново да се разпознаваме без маски по площадите, чествайки нашите любими празници”, допълни кметът на Раковски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина