42 души арестувани при грандиозната полицейска акция край Раковски

Автор: Добринка Димова 103813
42 души арестувани при грандиозната полицейска акция край Раковски
42 души са задържани до този момент при мащабната полицейска акция, която се провежда днес в Белозем, Болярино и Чалъкови, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. Преди това той разговаря с главния прокурор Иван Гешев и министъра на вътрешните работи, които пристигнаха изненадващо в Белозем. 
 
"Днес на територията на трите села  бе проведена специализирана полицейска операция под наблюдение на прокуратурата. Извършени са наблюдения на 50 адреса. Задържани са 42 лица, като 22 от тях са лица, представляващи интерес. Образувани са няколко досъдебни производства, от тях 5 са бързи производства за добиване на дървен материал, за фалшиви пари и акцизни стоки без бандерол. Съставени са 25 акта по Закона за личните документи. Това е втората поред акция в областта, миналата седмица имаше такава акция в Розино. На територията на Област Пловдив взаимодествието с прокуратурата е на високо ниво. Без тях тези акции не биха били възможни. Тези акции щке продължат на територията на цялата страна. Работата на терен е много важна, не случайно днес тук са главният прокурор и министърът на МВР, за да проследят как се случва", коментира ст. комисар Рогачев. 
 
Той заяви, че има задържани лица за нападението на 89-годишната Атанаска, с които в момента се работи. На този момент обаче няма повдигнати обвинения. "Жената е заплашвана, но не е бита . Откраднати са бойлер и мобилен телефон" заяви директорът. Жената е с фрактура на тазобедрената става, която е причинена от падане. 
 
24 -часово полициейско присъствие в малките населени места в община Раковски ще гарантира по-голяма сигурност за местното население. Работим активно това да се случи, заяви директорът на Областната дирекция на МВР -Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. 
Арест в местното районно управление пък поиска кметът на общината Павел Гуджеров. 
 
Те разговоряха с главния прокурор Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Павел Гуджеров съобщи, че има създадено звено Общинска охрана, което работи с полицията. "На ваше разположение сме, с каквото можем да съдействаме" , заяви кметът и допълни, че благодарение на директора на полицията ст. комисар Рогачев управлението в Раковски "възкръснало" .
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина