3 март в Раковски! Празникът ще бъде и патриотичен, и благотворителен

Автор: Plovdiv Now 8592
3 март в Раковски! Празникът ще бъде и патриотичен, и благотворителен

Националният празник 3 март ще бъде отбелязан в Раковски едновременно като патриотично и благотворително събитие. Тържественият концерт ще бъде в подкрепа на Таня Боргоджийска от града, която се бори с тежко заболявяне.

Празникът ще мине в три етапа. Първият започва в 16,30 часа с поднасяне на венци и цветя пред мемориала на загиналите воини. Вторият етап ще бъде в 18,00 часа в зрителната зала на читалище "Св. св. Кирил и Методий", където ще бъде тържественият концерт, който естествено ще премине в патриотично-празнична вечеринка в 19,30 часа около огън на центъра на града.

Ще участват местни танцови и певчески състави, а гост ще бъде духов оркестър от Пловдив.

Събитията ще събират средства за 30-годишната Таня Боргоджийска от Раковски. Припомняме, че младата жена е на лечение в Австрия.

Таня е родена с порок на сърцето, поради което на няколкомесечна възраст претърпява първата си операция. Детството й премина по болници и санаториуми, което донякъде закрепва здравето й. 

Всичко се променило в началото на 2020 година, когато се разболява сериозно. В продължение на 11 дни лежи в болница ВМА в София, след което я изписват в състояние, в което да може да се качи на самолета за Австрия. От 06 февруари е на лечение във Виена. „Лекарите тук ми казаха, че съм развила инфекция, заради която белодробната ми функция е спаднала. В момента пия 3 вида антибиотик за справяне с инфекцията. За да могат да повишат белодробната функция, ми назначиха лечение, наречено Фотофереза. То ще е на курсове за период от 6 месеца. Всички разходи по престоя ми в Австрия /пътни, храна, квартира, медикаменти/ се поемат от мен. Сумата, която ми е необходима за всичко това, е 4000 евро, с които не разполагам. Благодаря предварително на всички, които ще подкрепят излекуването ми!”, разказва младата жена.

Всеки, който иска да помогне на Таня Боргоджийска, може да го направи и на helpkarma.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина