Зрелостници от Първомай казаха “Сбогом“ на училището си с емоционално тържество

Автор: Plovdiv Now 8759
Зрелостници от Първомай казаха “Сбогом“ на училището си с емоционално тържество

Три паралелки – 44 зрелостници, от специалностите „Счетоводство“, „Агроекология“ и „Механизация на селското стопанство“ се разделиха с Професионалната гимназия по селско стопанство „Васил Левски“ в Първомай. След вчерашния ден те поеха по пътя на зрелостта и на отговорностите, а най-безметежното време в живота им - ученическите години ще останат само спомен. Преди да си кажат „довиждане“  училищното знаме беше предадено на Санер Неджиб и асистентките му Мария Петкова и Айсун Дуралиева, пише parvomai.net.

Директорът на Професионалната гимназия инж. Росица Генова поздрави своите пораснали момчета и момичета, като им пожела да продължават да следват мечтите си и с достойнството на истински българи да защитават името на училището, като покоряват с вдъхновение и упоритост своите върхове. Тоска Димитрова, майка на абитуриента Тодор Димитров, поздрави от името на родителите завършващите младежи и им пожела: „Превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност“.

Атанаска Петрова поздрави зрелостниците от свое име и от името на класните ръководители – Елеонора Въцова и Стоян Бойков. В най-емоционалната част на тържеството поименно бяха извикани пред строя учителите. А след това всеки абитуриент можеше лично да благодари  за професионализма, приятелството и търпението на своите преподаватели. От името на випуска на всеки преподавател беше връчена грамота със закачливо звание, което отразяваше отношението на учениците към работата му . Зрелостниците заявиха, че напускат училище, но остават с хубавите спомени и запазват приятелството си помежду им. Празникът завърши с раздяла с училищното знаме, а най-емоционалните абитуриенти – момчетата от „Механизация на селското стопанство“ вдигнаха на ръце класния си Стоян Бойков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина