Започна ремонтът на пътя от Първомай до село Бяла река

Автор: Plovdiv Now 11286
Започна ремонтът на пътя от Първомай до село Бяла река

Започна официално днес ремонтът на пътя от Първомай до село Бяла река.

Направиха първа копка, а преди това бе извършен водосвет за здраве и успешно завършване на обекта от отец Станимир. На церемонията присъстваха кметът на общината Николай Митков, Христо Вълчев - председател на ОбС - Първомай, заместник-кметовете Радослава Ставрева и Хамди Мустафа, представители на общинска администрация и фирмата изпълнител.

След освещаването кметът каза: „За мен като кмет е важно стъпка по стъпка да вървим към подобряване на уличната мрежа и пътищата в общината, защото това е необходимо условие, за да се развива икономиката в града; хората от селата да идват към общинския център като ползват безопасни пътища. Надявам се силно още в близките месеци този път да носи радост и удоволствие.“

Ще се изпълнят всички дейности, предвидени съгласно инвестиционния проект, пътни работи по цялата дължина на пътя, включително пътно платно, банкети, пътен окоп и водостоци. От фирмата изпълнител обясниха, че по време на ремонтните дейности пътят ще бъде частично затворен.

Отсечката е важна пътна връзка с цариградския път и обслужва селата Бяла река, Православен, Драгойново, Буково, Езерово и Воден.

С рехабилитацията на пътя, който е с дължина 3.603 км, ще се подобри неговото транспортно-експлоатационното състояние, ще се повиши безопасността и комфортът на пътуващите.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 9 месеца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина