Възрастната дама от Първомай, получила помощ от доброволец: БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!

Автор: Plovdiv Now 5556
Възрастната дама от Първомай, получила помощ от доброволец: БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!

Жена от Първомай в емоционално писмо изказва благодарността си към доброволците, които оказват подкрепа на хората в нужда в трудните времена, в които в момента живеем. Дамата описва как е била посетена от усмихнато момиче, което й е донесло до дома не само пакет с храна, но и надеждата, че доброто съществува, че младите са неговите посланици.

Ето пълния текст на благодарственото послание, публикувано от община Първомай:

Аз съм една от тези жени, получила подкрепа и помощ в труден момент. Искам да споделя за преживяното от мен. Сутринта на 20 март се позвъни. Отворих вратата. Пред мен стоеше едно усмихнато момиче, което ми поднесе пакет.

Момичето се представи, че е медицинска сестра, член на мобилния екип за социална взаимопомощ към Община Първомай. В пакета имаше вкусна храна. Разбрах, че дарителката е Теодора Йорданова Балабанова. Тя не само е дала средства за възрастните хора, но е изразителка на днешните млади хора, които са признателни за изграденото от тях с труд и сили. Същите вече възрастни хора проправиха път за светлото и щастливо бъдеще на днешното поколение.

Уверявам Ви, че извършеното от момичето и това което се прави от община Първомай е като чудотворна инжекция за нас възрастните хора. Пожелавам на младите хора здраве, щастие и късмет, за да живеят до дълбоки старини.

Отправям апел и към другите селища да последват примера на Първомай – помагат ни, нуждаем се.

БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!

Вече не сме сами! За нас се грижат от община Първомай. Бъдете живи и здрави до дълбоки старини!

Подпис: М. К. / Мария Кузмова

26.03.2020 г.

Припомняме, че в Първомай вече имаме сформиран мобилен екип за социална взаимопомощ на гражданите, който при заявена нужда се отзоваа и помага на хората от най-рисковите и уязвими групи, но съдействието на доброволците е от изключително значение в тази кризисна ситуация.

Желаещите да се включат като доброволци, могат да пишат на следния електронен адрес: [email protected] или да позвънят на телефони: 0876939111; 0336 6 44 95, като посочат три имена, професионални умения и телефон за връзка.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина