Васил, убил свой приятел след пиянски скандал в Първомай, застава пред съда

Автор: Plovdiv Now 4313
Васил, убил свой приятел след пиянски скандал в Първомай, застава пред съда

50-годишния Васил Колев от Първомай ще се изправи пред пловдивския Окръжен съд в четвъртък сутринта. Той е предаден на съд за това, че на 24 януари тази година в гр. Първомай, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 33-годишния Димитър Митков, като смъртта е настъпила на следващия ден.

Васил живеел в къща в гр. Първомай и се познавал с пострадалия покрай съседката си. На 24 януари 2022 г. двамата с още няколко души ходили до близките села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в гр. Първомай.

Отишли в къщата на обвиняемия. Там той и Димитър употребили солидно количество алкохол. След няколко питиета, между двамата възникнал спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „сводник“. Димитър Митков се ядосал и го ударил два пъти с юмрук.

Васил Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в областта на корема. Двамата излезли извън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята.

Свидетел на кървавата сцена станал друг приятел на Костов -  Наим, който ги последвал, когато излязли от къщата. Той видял как Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болницата, но раната се оказала смъртоносна. На 25 януари 2022 г. Димитър Митков е починал от нараняванията. 

Спрямо обвиняемия Васил Костов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и той ще се изправи пред съда по обвинение за убийство. Васко е осъждан 9 пъти за различни престъпления.

Предвиденото от закона наказание за този вид престъпление е от 10 до 20 години затвор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина