Спипаха шестима шофьори с алколол или дрога, има и един от Първомай

Автор: Plovdiv Now 5213
Спипаха шестима шофьори с алколол или дрога, има и един от Първомай

Шестима шофьори са били засечени през последното денонощие, седнали зад волана след употреба алкохол или дрога. 

Автопатрул на Първо РУ е спрял на Околовръстното лек автомобил "Ауди А3". Проверяващите са намериби зад волана 29-годишен мъж от Пазарджик, който се е държал неакватно. Тестът е реагирал положително на канабис и амфетамин.

С положителна проба за употреба на наркотици е и 30 годишен пловдивчанин. При полицейска проверка е било установено, че мъжът, шофирал «Деу Рио» е седнал зад волана, под въздействието на марихуана.  Двамата водачи са задържани в ареста за срок до 24 часа.

Досъдебни производства за престъпления, свързани с употреба на алкохол от водачи са започнати в три районни полицейски управления. Двама от нарушителите са били установени в Пловдив и един в Първомай.

На кръстовището на бул. «Христо Ботев» и бул. «Копривщица» патрул на сектор «Пътна полиция» е пристигнал на място на инцидент, където «Пежо 306», управлявано от 57-годишна пловдивчанка се е ударил в стълб на уличното осветление. Жената е била подложена на тест за употреба на алкохол и дрегерът е отчел, че е седнала зад волана след употреба на  2,93 промила.

Употребил алкохол шофьор е бил задържан и в ареста на Трето РУ. Автопатрул е установил и задържал на територията на  «Траурен парк - Север» в Пловдив 38-годишен мъж, управлявал «Шкода фелиция»  с 1.56 промила.  

В ареста на РУ Първомай е бил задържан мъж от село Болярски извор. При полицейската проверка 55-годишният водач на «Мазда Демио»  миришел на алкохол, говорел провлачено и неясно. Колата се оказала чужда собственост. Дрегерът е отчел 2,08 промила.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина