Спешно търсят доброволци в Първомай

Автор: Plovdiv Now 5444
Спешно търсят доброволци в Първомай

Кметът на община Първомай отправи към жителите емоционален апел, с който призовава доброволци да се включат в кампанията за подпомагане на най-застрашените от коронавируса хора. Ето какво гласи обръщението:

"Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас.     Обръщам към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци.     

Вече имаме сформиран Мобилен екип за социална взаимопомощ на гражданите, който при заявена нужда ще се отзове и ще помогне на хората от най-рисковите  и уязвими групи, но Вашето съдействие ще бъде от изключително значение в тази кризисна ситуация.   

Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и българските лекари и медицински персонал,  служителите от Регионалните здравни инспекции и органите на реда, които поемат най-тежките случаи с риск за своя живот.    

Ако сте готов да се включите като доброволец, моля, пишете на следния електронен адрес: [email protected] или позвънете на телефони: 0876939111; 0336 6 44 95.

Важно е да посочите Вашите три имена,  професионални умения и телефон за връзка.     За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.    

В момент на кризи ние неведнъж сме доказвали, че можем да бъдем единни и да си помагаме взаимно. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят. Благодаря на всеки, който е готов да участва в тази хуманитарна мисия."       

НИКОЛАЙ МИТКОВ      

Кмет на Община Първомай

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина