Сигнал за кандидат за кмет, който си разменя списъци с пастор край Пловдив, в Ягодово возят роми до секциите

Автор: Plovdiv Now 5201
Сигнал за кандидат за кмет, който си разменя списъци с пастор край Пловдив, в Ягодово возят роми до секциите

Сигнал за нарушение на Изборния кодекс е постъпил в ОИК-Първомай. Очевидци сезирали комисията за това, че един от кандидатите за кмет на село Градина бил забелязан да си разменя списъци с избиратели с пастор от Евангелската църква. От избирателната комисия са пренасочили сигнала към органите на реда. В момента тече проверка по случая. 

Жалба от подобен характер е постъпила и в избирателната комисия на община "Родопи". Според сигнала жител на село Ягодово извозвал жители на ромската махала до избирателните секции в ОУ „Неофит Рилски“. Очевидка посочила, че това се е случило в първите часове на изборния ден, а местният жител използвал за целта личния си автомобил, марка "БМВ". 

Проверката се извършва от органите на МВР, като предстои ОИК да бъде уведомена за резултатите от нея. 

Още един сигнал за нерегламентирана агитация е стигнал до компетентните органи. Припомняме, че по-рано днес участници в изборния процес сезираха местните комисии за разхвърляни флаери в Хисаря и за непозволени агитационни материали в Асеновград.  В 13.50 часа в ОИК-Калояново е постъпил сигнал за агитация пред една от секциите в село Дуванлии. Компетентните лица не открили нарушение, но указали на членовете на изборни секции да не допускат подобни случаи. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина