Шестокласници от село Градина - отличници на олимпиадата по БЕЛ

Автор: Plovdiv Now 7182
Шестокласници от село Градина - отличници на олимпиадата по БЕЛ

Калина Милчева  от  ОУ „Христо Ботев“, с. Градина постигна 28 точки от 30 възможни на областния кръг на олимпиадата по български език. С по-висок резултат са само трима представители на пловдивски училища, които имат по  29 т. Освен Калина, отлично на олимпиада   се е представила и  Ивелина Иванова от Плодовитово, която има 27 точки. Още 4 ученици  са защитили името на училището си достойно: Мартин Николов и Анастасия Димитрова, които имат 24 т. и Станислав Марков с 23 т. Всички те са шестокласници и това е последният кръг, в който могат да участват. За разлика от тях, седмокласниците при успех ще се явяват и на национален кръг.

Задачата на участниците е била да преразкажат непознат текст, сподели Нели Арнаудова – учителката, която се занимава с разширената подготовка на учениците, пише parvomai.net.

Преподавател по български език на "олимпийците"  е Магдалена Иванова. Класирането на своите ученици,  учителките определят като най-хубавия подарък за 8 март. Учениците от село Градина неведнъж през последните години са показвали отлична подготовка по български език и леитература.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина