Съдът в Първомай остави в ареста братята, нападнали и ограбили възрастен човек

Автор: Plovdiv Now 8170
Съдът в Първомай остави в ареста братята, нападнали и ограбили възрастен човек

По искане на Районна прокуратура в Пловдив съдът днес взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата мъже, които нападнаха и ограбиха възрастен мъж в първомайското село Искра.

Определението на Районния съд в Първомай подлежи на обжалване пред Окръжен съд в Пловдив.

Предвиденото по закон наказание за това деяние е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Припомняме, че двамата апаши са познавали жертвата отдавна. Извършителите са двама братя на 31 и 43 години, които са криминално проявени. Те и преди са се възползвали от семейството на дядото, което им оказало финансова подкрепа. 

Припомняме, че на 8 август около 22:30 часа крадците нахлули в дома на 72-годишния дядо.  Първият влязъл в къщата, а вторият останал навън да пази и следи за преминаване на минувачи. Единият започнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенерче от запалка. В жилището нямало ток, тъй като дядото нямал пари да го плати.

В това време крадецът се обърнал и му нанесъл няколко удара с юмрук в областта на гърба, след грабна сумата от 370 лева и избягал. Пострадалият е с наранявания в областта на гърба. За щастие е в добро здраве, съобщиха от прокуратурата.

Неговите пари обаче няма да бъдат възстановени, тъй като апашите веднага са ги проиграли в казино.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина