Събират пари, за да помогнат на ограбения дядо в Първомайско

Автор: Plovdiv Now 12597
Събират пари, за да помогнат на ограбения дядо в Първомайско

Кметът на първомайското село Искра Тодор Налбантов и жителите на населеното място събират пари, с които да помогнат на ограбения местен пенсионер, съобщи БНТ.

72-годишният мъж остана само с 30 лева, след като на 8 август братята Ангел Р. на 31 години и Румен Р. на 43 години го нападнаха и му взеха наличната пенсия - 370 лева. Извършителите на престъплението бяха заловени от полицията за часове. Те обаче проиграли на комар задигнатите от тях пари и те няма как да бъдат възтановени на пенсионера.

Сега местните власти са започнали да събират средства, за да подпомогнат мъжа до следващата пенсия.

Искра е сравнително голямо село, като по думите на кмета е спокойно, тук живеят и работят много хора и през последните години не е имало подобни проблеми.

"Човекът дойде сутринта при мен и. каза че са го нападнали, взели са му пенсията. Обадих се веднага на кварталния. След един час човекът беше заловен. Пострадалият беше ударен в гърба и изплашен", разказва кметът на Искра Тодор Налбантов.

По думите му това е изолиран случай и се надява в бъдеще да няма подобни такива.

А самият пострадал заяви пред БНТ, че най-притеснителното е, че нападателите са негови съседи, на които той много е помагал през годините.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина