Полицейски акции в Първомай, Брезовско и край Стамболийски, иззеха близо тон нелегален тютюн

Автор: Plovdiv Now 8474
Полицейски акции в Първомай, Брезовско и край Стамболийски, иззеха близо тон нелегален тютюн

Поредица от акции срещу незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол провежда полицията в Пловдивско.

Иззети са близо 33500 къса контрабандни цигари, 17 килограма тютюн на ленти и 650 килограма тютюневи люспи. Петима са задържани с полицейски заповеди.

Вчера полицаи от Първомай засекли двама местни жители да разтоварват от каруца чували с тютюн на люспи край изоставена постройка в землището на града. Задържаните мъже са 50-годишен с криминални прояви и осъждан и 25-годишен. Установено е, че иззетата от тях нелегална стока е с общо количество 648,600 килограма.  

Контрабандни 10 220 къса цигари открили служители от РУ-Раковски в магазина на 70-годишна търговка от село Върбен, известна и осъждана за подобна незаконна дейност.

Други 23 200 безакцизни папироси конфискували колегите им от Стамболийски при съвместна проверка със служители от отдел „Икономическа полиция“ и Агенция „Митница“ на адреса на 56-годишна жена от село Куртово Конаре. Междувременно екип на Шесто РУ установил, че 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от пловдивския квартал „Столипиново“ съхранява в дома си 17 килограма тютюн на ленти.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 234 от НК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина