Полицаи спипаха ловци бракониери в Първомайско, иззеха много незаконно оръжие

Автор: Plovdiv Now 6311
Полицаи спипаха ловци бракониери в Първомайско, иззеха много незаконно оръжие

Трима ловци бракониери са задържани вчера в полицията в Първомай. Край село Драгойново са арестувани двама нарушители. Те са хванати при проверка на лек автомобил Лада Нива. В колата са пътували водачът -74-годишен мъж от Драгойново и 69-годишният му спътник от Първомай. В купето са открити ловни раници, пушки,  боеприпаси и приспособления за лов. При последващ оглед са намерени и иззети още два броя дългоцевно огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

Край селото е хванат и още един бракониер. В сутрешните часове в сряда полицаи са спрели мъж, придвижващ се с лек автомобил Нисан Терано. Оказало се е, че това е 46-годишен жител на Първомай, а в купето на автомобила мъжът държал оръжие, боеприпаси и ловни принадлежности без разрешителни.

В близост до мястото на проверката се е намирала къща, която мъжът използвал като вила. Имотът бил обитаван от 31-годишна жена, която живеела на семейни начала с мъжа. Проверен е би и паркиран лек автомобил Мерцедес, собственост на жената. В багажника му също е имало незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси. 

Снимка: ОД на МВР-Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина