Единствената столетница в Първомайско! Баба Несибе стана на един век

Автор: Plovdiv Now 15086
Единствената столетница в Първомайско! Баба Несибе стана на един век

Несибе Сюлейман Хашим е засега единствена столетница в Първомайско.

Родена е на 10.03.1921г. в с. Йончово, община Черноочене в семейство с 11 братя и сестри. Живяла е в Сърница, Хасковско. През 1989г. се изселва в Турция при сестра си, но след осем месеца отново се връща в България, където прекарва по-голямата част от живота. Сега е жител на село Воден, но живее в село Езерово при дъщеря си. През дългия си живот Несибе Хашим отглежда единадесет деца, а днес се радва на внуци /21/, правнуци /28/ и пра-пра-внуци.

Баба Несибе е много будна жена. До преди 2 години е гостувала на роднини в Истанбул и Измир. „Цял живот се е трудила на полето, работила е тютюн, в нейната градина имаше всичко и до ден днешен ми помага. Не е капризна, всяка сутрин закусва с прясно мляко, обича да пие и кафе и безалкохолно, както и да яде зеленчуци”, сподели най-малката й дъщеря Елфида, която се грижи за възрастната жена. „Баба Несибе е един достоен човек, за пример не само за близките си, но и за хората от селото. Понякога съседките я навестят, тя много обича гости, често идват роднините от Турция”, казва синът й Мустафа.

Кметът на община Първомай Николай Митков заедно с кметовете на селата Езерово и Воден – Ангел Хаджиев и Мухамед Абед, столетницата по случай нейния юбилей. Баба Несибе им благодари за оказаното внимание и пожела на кметовете да достигнат нейните години.

Източник: Община Първомай

На гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе ХашимНа гости на 100-годишната Несибе Хашим

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина