Първата победа е факт! Читалище в Първомайско вече има камерна зала

Автор: Plovdiv Now 5765
Първата победа е факт! Читалище в Първомайско вече има камерна зала

Читалището в село Градина, община Първомай, успя да оформи камерна зала за провеждане на събития на закрито, което е отдавнашна мечта на жителите. 

Припомняме, че беше сформиран инициативен комитет и на 31 май тази година беше организиран голям голям концерт за набиране на средства за залата. Деца и самодейци от община Първомай играха и пяха пред читалище „Селска пробуда“. 

Бяха събрани 1617 лева, 1600 от които вече са оползотворени за смяна на дограмата на два прозореца и поставяне на преградна стена и врата, за да се оформи камерна зала в сградата на чиалището.

Събраните средства са само около 1/10 от необходимите, за да бъде извършен цялостен ремонт, но хората не се отчайват и са решени да следват целта си стъпка по стъпка. Вече има оформена зала, която ще може да бъде отоплявана през зимата.

Кампанията продължава и всеки, който желае може да ги подкрепи. Предстои да бъде направена сцена, помещението да бъде освежено, нужни са столове, осветление и други неща. Сцената на закрито ще даде възможност за изява на деца, ученици, самодейци и танцьори от общината, както и на гостуващи артисти и състави. Помещението, предназначено за киносалон, стои от години неизползваемо и е крайно време да се превърне сцена, смятат жителите на село Градина.

Селото се готви и за големия традиционен събор, който тази година ще се проведе на 13 юли, посветен на Светите Кирик и Юлита. В програмата ще вземат участие самодейци от района и Пилашевския народен оркестър

Източник и снимка: parvomai.net. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина