Първата паралелка с дуално обучение в Първомайско е вече факт, младежи учат и работят едновременно

Автор: Plovdiv Now 4749
Първата паралелка с дуално обучение в Първомайско е вече факт, младежи учат и работят едновременно

Първата паралелка с дуално обучение в Първомайско е вече факт в Професионалната гимназия по селско стопанство "Васил Левски".

Тя дава възможност на тийнейджърите едновременно да учат и да практикуват професията, която са избрали, и то в реална работна среда, за което ще получават и възнаграждение.

Професионалната гимназия в Първомай организира обучението по специалността „Производство на облекло от текстил“ по настояване на местния шивашки бизнес, който е традиционен за общината. Фирми от бранша ще осигурят работните места на учениците от паралелката след подписване на договор с училището. Техни специалисти ще обучават младежите в рамките на производствения си процес.

Ако покажат трудолюбие и упоритост, учениците ще бъдат наемани на постоянна работа след приключване на обучението. Дуалната форма е доказано добра, защото съчетава теоретични знания с работни умения, смятат специалисти.

През тази година ПГСС работи и по програма „Еразъм +“. По проект „Кариерни възможности в селското стопанство“ 20 ученици от гимназията ще проведат производствената си практика в Италия. 

Източник: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина