Осъдиха шофьора, който с 3,42 промила уби човек край Първомай

Автор: Plovdiv Now 5503
Осъдиха шофьора, който с 3,42 промила уби човек край Първомай

4 години и 8 месеца лишаване от свобода за шофьор, причинил смърт и средна телесна повреда с 3,42 промила  алкохол в кръвта. Първоначалното наказание е 7 години, но е намалено с 1/3, тъй като е процедурата е минала по съкратеното съдебно следствие в Окръжния съд – Пловдив.

Шофьорът е лишен от право да управлява МПС за срок от 7 години и 6 месеца, считано от влизането на присъдата в сила.

Мъжът е бил признат за виновен за това, че на 28.10.2018 година на Главен път I-8, близо до село Бяла река при управление на лек автомобил „Пежо 307 СВ“, е нарушил правилата за движение по пътищата. На пътното платно с двупосочно движение с две пътни ленти  е навлязъл и се е движил в лентата за насрещно движение и по непредпазливост е причинил смъртта на починалия мъж, както и средна телесна повреда на сина му.

Деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 3,42 промила, установена по надлежния ред с протокол за химическа експертиза.

Делото беше решено по реда на съкратеното съдебно следствие, след като на днешното заседание  подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина