Определиха датата на първата сесия на Общинския съвет в Първомай

Автор: Plovdiv Now 4788
Определиха датата на първата сесия на Общинския съвет в Първомай

Първото заседание на новия състав на Общинския съвет на община "Марица" ще се проведе на 8 ноември от 11,00 часа.

По време на първата за мандата сесия ще положат клетва новоизбраният кмет на общината, както и кметовете на кметствата. Ще бъде избран и председател на Общинския съвет.

Припомняме, че кметът на Първомай бе избран на втори тур. Николай Митков от БСП  изпревари с 1 500 гласа досегашния кмет Ангел Папазов. Общо 55.65% от избирателите подкрепиха Митков, а опонентът му от СДП получи 41.62% от гласовете. Още на първия тур станаха ясни и управленците в малките населени места от общината. В Крушево ще кметува независимата Радка Петкова, в Бяла река - Димитър Димитров от БСП, в Плавославен - Веселин Недев от БСП, в Езерово и Воден - единствените кандидати Ангел Хаджиев и Мухамед Абед от ДПС, в Буково - Али Баджаклъ от ГЕРБ, в Дълбок извор - Костадин Кротнев от БСП за България, в Татарево - Петко Петков от ГЕРБ.

На втори тур бяха определени и представителите на местната власт в 5 населени места. Кмет на Градина стана Йордан Стоев от БСП за България, на Караджалово - Мариана Колева от ГЕРБ, на Брягово - Атанас Кръстев от БСП, на Искра - независимият кандидат Тодор Налбантов, а на Виница - Георги Русев от ГЕРБ. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина