Областният управител: Нов мост над Марица ще свързва Първомай със село Градина

Автор: Plovdiv Now 4835
Областният управител: Нов мост над Марица ще свързва Първомай със село Градина

Изцяло нова мостова конструкция ще бъде изградена над река Марица на републикански път град Първомай –село Градина, съобщи областният управител Дани Каназирева.

„Вече имаме влязал в сила парцеларен план, който е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Кадастъра са нанесени всички промени, засягащи държавните и общински имоти. На сесия на ОбС в Първомай, на 25 юни, се очаква общината да дари в полза на държавата, чрез АПИ, въпросните части от общински имоти, необходими за изграждането на подходите към новия мост, обясни Каназирева.

Тя допълни, че вече има избран изпълнител и строителен надзор и се очаква в първата половина на юли да започне строителството на съоръжението.

„Това е изключително важен инфраструктурен проект за община Първомай и целия регион. Съоръжението ще е с дължина около 250 м. Инвестицията е на стойност приблизително 6 милиона лева. Старият мост е железен, построен преди 80 години с еднопосочно движение и с ограничен тонаж до 5 тона, което е голяма пречка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е  компрометиран  и се нуждае от ремонт, уточни областният управител.

По думите й,  за да се намери решение и на този проблем, вече се водят разговори  с Областна администрация и  Областно пътно управление – Стара Загора, тъй като  този мост е граничен и свързва двете области.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина