Нови ЕКГ апарати пристигат в болницата в Първомай благодарение на дарители

Автор: Plovdiv Now 5204
Нови ЕКГ апарати пристигат в болницата в Първомай благодарение на дарители

Нов ЕКГ апарат вече е на разположение на Спешната помощ в Първомай. Той е закупен със средства от дарения по време на благотворителна акция, организирана Димитър Желязков.

Кампанията осигури още два апарата, които са поръчани и ще бъдат доставени в дните след Великден.

Уредите, с които се правят електрокардиограми в Спешното, са на повече от 20 години. Непрекъснато се развалят и се случва да откажат да работят в най-неподходящите моменти.

„Нямам думи да изразя благодарността си както на теб, Димитър,  така и на всички, които направиха възможно да имаме този апарат. Направихте ме щастлива. Бъдете здрави и светли празници на всички!“ каза д-р Илиева. Тя сподели, че в Първомай се работи сравнително лесно с подкрепата на много хора. Използва случая да благодари за изключително бързата реакция на кмета Николай Митков, който за часове е организирал и е помогнал в Центъра за спешна помощ да бъде изграден изолатор за пациенти със съмнение за коронавирус.

Средствата, които останат след разплащането на ЕКГ апаратите, ще бъдат използвани за апарат за кръвно, дистанционни термометри, лични предпазни средства и защитни облекла.

Източник: Parvomai.NET 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина