Нов път ще свързва първомайско и хасковско село, направиха първа копка

Автор: Plovdiv Now 5499
Нов път ще свързва първомайско и хасковско село, направиха първа копка

Кметът на Община Минерални бани Мюмюн Искендер и кметът на Община Първомай Николай Митков направиха вчера първа копка на трасето, което ще свързва селата Воден и Сусам.

Отец Серафим и районният имам на Хасково отслужиха водосвет и благословиха начинанието. Трасето между двете села е с дължина 4 200 км и ще се финансира с пари от републиканския бюджет, които са отпуснати с решение на Министерски съвет. Инвестицията е около 1,7 млн.лева, а община Минерални бани ще участва със 100 000 лева. С решение на Общински съвет – Първомай, 700 метра от стария селскостопански път, които са били на територията на с.Воден са прехвърлени към общинската пътна мрежа на Минерални бани и цялото трасе се стопанисва от общината.

Изпълнител на проекта е хасковската фирма ,,АБ”. Ремонтът ще включва канавки, водостоци и два пласта асфалт. Много хора от селата Воден и Сусам присъстваха на отриването на ремонта и са доволни, че този дългоочакван ремонт най-сетне се случва. И в двете села беше даден курбан. Новото шосе през община Минерални бани ще съкрати пътуването между Първомай и Хасково с около 20 километра.

Източник: Община Първомай

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина