Млади жени и Общината в Първомай ще зарадват хора в нужда за Великден

Автор: Plovdiv Now 5083
Млади жени и Общината в Първомай ще зарадват хора в нужда за Великден

Група млади жени от Първомай са автори на благородна кампания в подкрепа на хора в нужда за Великден. Дамите организираха акция в социалните мрежи за събиране на хранителни продукти. От Община Първомай също ще помогнат за кампанията. По инициатива на кмета Николай Митков, който се включва и с лични средства, местната власт ще осигури  транспорт и доброволци за разнасянето на събраните продукти. Към призива за помощ в трудните времена се  присъединяват и други служители от общинска администрация.

"В навечерието на светлите великденски празници ни се иска да помогнем най-уязвимите групи наши съграждани, да протегнем ръка и проявим съпричастност", споделя Николай Митков, като допълва, че от 1 май на територията на общината стартира програмата "Топъл обяд в условията на изолация". В рамките на 33 дни по инициатива на Националното сдружение на общините  ще бъде осигурен обяд на хората в нужда.

Междувременно по  линия на БЧК в община Първомай са получени 2800 килограма хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се, картотекирани в   Агенцията за социално подпомагане.

3 000 броя предпазни маски са осигурени от общинска администрация и тяхното получаване е организирано по населени места, в кметствата и пунктовете за получаване на пенсиите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина