Младежи заснеха филм в Първомайско

Автор: Plovdiv Now 6365
Младежи заснеха филм в Първомайско

Митко Акабалиев от село Искра, заедно с екип приятели работят върху филм, посветен на Василена Христова.  Василена загина миналата година в катастрофа, малко след абитуриентския си бал. Идеята е на приятелката на Митко - Катрин Щерева. Тя е  режисьор на филма, а  той е написал сценария и е организирал снимачния процес близо до родното му село. Двамата учат в Амстердамския университет. Димитър следва „Медии“ и обича да пише в проза. Филмът, който правят, е късометражен. Заглавието му е „Светлосенки“, съобщава Рarvomai.net.

Не издават много от сюжета, но споделят, че действието се развива през лятото на 1989 година. Младежка компания решава да купонясва в планинска хижа. Какво  и как се случва в рамките на ден, ще разберем едва след премиерата. Знаем само, че финалът е отворен. Митко казва, че иска когато лентата излезе, всеки зрител  да разбира края му по свой начин и той да е правилният. Във финала се крие и едно от посланията на историята. Другото е: „Да си обичаме родината!“

Снимачният процес е продължил една седмица, като повечето снимки за правени през нощта.

Средната възраст на екипа е 21 години. В него е имало египтянин, испанец, нидерландец и малайзиец.

За подбора на актьорите е проведен кастинг, на който са се явили над 100 кандидати за слава. В ролите влизат Йоана Акабалиева. сестра на Димитър; Павел Костадинов, който е пловдивчанин, но има къща в Искра; Симона Калоянова, която е влюбена в природата около селото, тя е студентка в НАТФИЗ; Мартин Методиев, когото сме гледали в „Петя на моята Петя“; Петър Петров, Иван Николов, Елица Горанова и Яна Алексиева. Част от екипа са познавали Василена, а други са били увлечени от желанието на Катрин Василена тя да остане в съзнанието ни по друг начин - не със смъртта си.

Майката на Димитър и Йоана Акабалиеви разказа, че младежите са се преборили с много трудности, снимките са били тежки, условията – неприятни, но всички са показали много хъс и желание да стигнат до края без да се оплакват. Тя е убедена, че всички са изключително талантливи актьори. Сега предстои монтирането на филма, което се очаква да отнеме около 3 месеца. Катрин и Димитър се надяват „Светлосенки“ да има премиера до края на октомври.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина