Масови проверки на търговски обекти в Първомайско предприе полицията

Автор: Plovdiv Now 4915
Масови проверки на търговски обекти в Първомайско предприе полицията

Специализирана полицейска операция за ограничаване на престъпленията от общ характер и административните нарушения при търговията, съхранението и доставките на стоки и предлагани услуги беше проведена вчера от служители на РУ – Първомай съвместно с представители на Териториалната дирекция на НАП и Областна дирекция по безопасност на храните.

Акцентът е  върху търговски обекти в определени квартали на населените места в Първомайско, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на стоки без български бандерол. Съвместните екипи са посетили общо 31 магазина, питейни и увеселителни заведения и центрове за услуги. За констатирани 5 нарушения от служителите на ТД на НАП са съставени 6 протокола, предприета е процедура за запечатване на 4 обекта. Възбрана на близо 32 килограма птиче месо и над 3 килограма колбаси е постановена от инспекторите от ОДБХ, които също са издали 6 констативни протокола за установени нередности.

В рамките на спецакцията полицейските служители са иззели 300 къса саморъчно свити цигари, за което е образувана предварителна проверка за престъпление по Наказателния кодекс. Проверили са 46 лица и 8 автомобила. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставили 14 акта. В 13 случая е взето административно отношение и по общинска наредба за опазване на обществения ред.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина