Конкурс за най-добро домашно вино обявиха и в Първомай

Автор: Plovdiv Now 7111
Конкурс за най-добро домашно вино обявиха и в Първомай

Конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2019 обявиха и в община Първомай. Ще се състезават бели и червени вина. Производителите трябва да представят само собствени производства, като задължително писмено трябва да посочат сорта или сортовете грозде. В конкурса няма да се допускат изкуствено ароматизирани вина - пелини. 

Проби в три бутилки от поне половин литър трябва да бъдат предоставени в канцеларията на читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1894" до 17:30 часа на 06 февруари, а след това жури от професионалисти ще оценява еликсирите. 

На победителите ще бъдат присъдени титлите “Винопроизводител – 2019” за първо, второ и трето място за червено, както и първо място за бяло вино. Ще има и парични награди.

Регламентът предвижда в две последователни години да не се присъжда първо място на един и същи производител.

Припомняме, че Първомай се готви за празника на виното и винопроизводството на 8 февруари, от 10 часа, на площада пред читалището.

По традиция организатори на празника са читалище „Св.св. Кирил и Методий“ и Общината, а поканени да представят своето производство и да почерпят с глътка вино са местни винарни.

За доброто настроение ще се погрижат оркестър „Дионис“ и Танцов клуб „Евридика“. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина