Кметът на Първомай с призив за съзнание и отговорност: Изправени сме пред истинска опасност!

Автор: Plovdiv Now 4321
Кметът на Първомай с призив за съзнание и отговорност: Изправени сме пред истинска опасност!

Кметът на община Първомай Николай Митков отправи призим към съгражданите си по повод епидемичната обстановка, която се усложнява с всеки нов ден. Ето какво написа градоначалникът:

Уважаеми съграждани,

Обръщам се към Вас, за да изразя своята тревога и да призова Вашата отговорност, за да се справим заедно с нарастващата епидемия от СOVID-19.

Ситуацията в момента е много по-тревожна от тази през предходните месеци. Изправени сме пред истинска опасност, защото болниците са достигнали критичния капацитет от лежащо болни и има остър недостиг на медици.

На този фон държавната власт изглежда е фокусирана върху други, по-важни въпроси от опазването на човешкия живот и здравето на българите. В тази безпрецедентна криза няма място за политика, има място за отговорност.

Призовавам Ви за спазване на всички мерки, които бяха в сила през последните месеци. Опазването на човешкия живот изисква по-голяма строгост и самодисциплина. Нека не чакаме министерска заповед, а да поемем собствената си отговорност и заедно помислим за опазването на здравето и живото си.

Призовавам Ви задължително да носите маски в затворени помещения и на открито. Спазвайте социална дистанция от минимум 2 метра. Не чакайте някой да въдворява ред, помагайте на хора, които са се  разсеяли и по навик се подреждат на опашка в магазини или други обществени места.

В тази епидемична обстановка има хора, които не могат да се справят сами. Нуждите им са различни – от психологическа и приятелска подкрепа, която може да се осъществи по телефона, до помощ при пазаруване и набавяне на необходимите стоки и продукти. Да помислим как можем да им помогнем, без да  застрашаваме здравето си.

Всички имаме лични поводи за празнуваме, наближават и големи религиозни празници. Не е приятно да бъдем в изолация, но съвременните технологии предлагат алтернативни начини за връзка. Не е същото, не е приятно, но е правилно, за да имаме бъдещи поводи за празнуване.

За последното денонощие броят на заразените е над 1500. Дори и с малък брой заразени, Община Първомай не е изолирана и защитена.

Текстът, който четете в момента не е заповед. Това е моят призив за съзнание и отговорност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина