Кметът на Първомай награди деца-спортисти с изяви на международни състезания и държавни първенства

Автор: Plovdiv Now 2831
Кметът на Първомай награди  деца-спортисти с изяви на международни състезания и държавни първенства

Кметът на Първомай Николай Митков награди децата с изяви на международни състезания и държавни първенства в областта на спорта през 2023 година.

Класиралите се в състезания и първенства 22 деца получиха парични награди, в зависимост от спечелените призови места. Отличените спортисти се подпомагат еднократно, съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби от училищата на територията на Община Първомай, по списък, изготвен след подаване на заявление за успехите на децата от техните треньори и ръководители.

За високи резултати в състезания по бадминтон бяха наградени: Калояна Василева Налбантова – състезател на „Виктори бадминтон клуб” и сътезателите на КФВС „Атлет“: Елена Спасова Попиванова и  Цветина Спасова Попиванова, Станимир Митков Терзиев,  Георги Евгениев Рупцов.

За успехи в състезания по киокушин карате награди получиха спортистите от СКК „Шампион”: Акчай Рамадан Мюмюн, Стоян Крумов Неделчев, Тодор Мирославов Желев, Генчо Вътев Вътев, Захари Динков Ангелов, Емануела Емилова Каварджиева, Деси Костадинова Георгиева, Анджела Христова Стоянова, Валерия Николаева Нолева, Симона Захариева Захариева, Петко Николов Николов, Ема Васева Бояджиева, Яна Динкова Динкова, Даниела Милкова Тончева,Ния Станимирова Станчева и Никол Вътева Вътева.

Ралица Емилова Стоянова от клуб „Театрален състав” при СУ „Проф. д-р Асен Златаров” също беше отличена за спечеления Приз за актьорско майсторство на Детско- юношески куклено-театрален фестивал в гр.Поморие.

Кметът благодари на децата за упоритостта им, а на родителите за подкрепата. Той подчерта важността на техните успехи за сплотяването на общността и им  пожела да продължават да  спортуват и да постигат успехи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина