Калояна от Първомай получи поздравителен адрес от спортния министър след европейската титла

Автор: Plovdiv Now 4351
Калояна от Първомай получи поздравителен адрес от спортния министър след европейската титла

Калояна Налбантова – актуалната европейска шампионка за девойки до 19 години на бадминтон, получи поздравителен адрес от министъра на младежта и спорта – Весел Лечева.

В него се казва: „Изкачването Ви на световния връх във вашата възрастова група доказва, че с огромен труд, любов към спорта и талант няма недостижими цели“. Калояна Налбантова спечели титлата на сингъл на провелото се в края на миналия месец първенство в Белград, Сърбия. Преди това тя стана европейски шампион и при девойки до 17 години. Въпреки че това е второ подобно писмо, получено от Калояна, тя счита, че бадминтонът не е достатъчно популярен в България: „Когато пътувам в автобуса за тренировки, хората ме питат дали тренирам тенис, защото нося ракета, а когато им кажа, че тренирам бадминтон, те питат какъв е този спорт“.

Доволна е, защото титлата ѝ бе повод за много медии да разговарят с нея, а това дава възможност да бъде рекламиран този толкова динамичен и комплексен спорт. Всички научихме, че стремежът ѝ е да стане олимпиец, но знае, че пътят до игрите няма да бъде лесен. За европейската титла признава, че е малко неочаквана. Първоначално се е притеснявала, че е в един поток с поставената под номер едно състезателка. Късмет е, че друга състезателка я отстранява, а след това Калояна отсранява нея, пише parvomai.net.

Преди мача с Курти е знаела, че ще бъде труден, защото само седмица преди това е изиграла една от най-трудните си срещи с нея и двете са познавали тактиките си. Успяла е, защото с треньора си заедно са търсели и са намери ключът към победата. Днес Калояна се готви за световното първенство. А дните ѝ преминават в 6- часови тренировки. А съвсем скоро към това тя ще прибави и учебните часове в 10 клас.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина