Двама апаши хванаха в Първомай, единият краде пари, другият -ток

Автор: Plovdiv Now 7891
Двама апаши хванаха в Първомай, единият краде пари, другият -ток

Полицаи от РУ-Първомай за броени часове са установили и задържали извършител на кражба. Сигналът е подаден днес и според информацията неизвестно лице е проникнало с взлом в офис на «Съюз на инвалидите» на улица «Цар Шишман» в града. Разбит е бил секретен патрон на входната врата и са били взети лаптоп и пари. Криминалистите бързо са стигнали до извършителя на деянието - 41-годишен криминално проявен жител на града, който след задържането е направил пълни самопризнания и доброволно е предал отнетите вещи. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по Наказателния кодекс. 

В обедните часове на 21 януари в РУ Първомай е постъпил и сигнал от служител на ЕВН към "КЕЦ Асеновград", че при рутинна проверка на елелектрическо табло на улица «Опълченска» в града е бил установен абонат, неправомерно прикачил се към електропреносната мрежа.

Мястото е било посетено от дежурна оперативна група, която е установила при огледа, че чрез допълнителен кабел абонатът се е свързал незаконно към захранването. Целта е била неотчитане на консумираната енергия. Извършителят е 59-годишен мъж от Първомай. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление Наказателния кодекс. Работата по случая продължава разследващ полицай група криминална полиция в РУ – Първомай.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина