Читалището в първомайско село е обновено и заживя отново

Автор: Plovdiv Now 8683
Читалището в първомайско село е обновено и заживя отново

Народно читалище ,,Христо Смирненски-1929г.” в село Бяла река е обновено и заживя отново.

Благодарение на съвместните усилия на общинското ръководство, местния кмет, председателя  Светлана Велчева, секретаря на читалището Стефка Радичева и много дарители и приятели, сградата е реновирана. На 23 септември се състоя освещаването, на което присъстваха кметът Николай Митков, заместник-кметът Радослава Ставрева, кметът на селото Димитър Димитров  и много граждани.

Кметът благодари на Стефка Радичева за инициативността и упоритостта, защото тя показа какви резултати се постигат с общи усилия, когато човек с дух, вяра и енергия работи за добра кауза и увлича и млади и стари в стремежа си да се съхрани българщината.

Сградата е построена през 1929г.и до сега  са правени само частични ремонти на някои от помещенията. В момента е подменена дограмата, боядисани са вътрешните помещения, библиотеката и пенсионерският клуб, нови са мебелите и лампите, обновени са коридорите. И всичко това с доброволен труд и много ентусиазъм от страна на служителите на читалището и местните хора.

Към читалището функционира библиотека, има певческа група, а от следващия месец ще бъде сформирана и танцова група. Отново с помощта на местните жители в читалището вече има обособен битов кът. Госпожа Радичева сподели, че има какво още да се направи – ,,Предстои обновяване на големия салон, но важното е че началото е поставено и това, което се направи с общи усилия никак не е малко.”

През 2022 година беше облагородено цялото площадно пространство пред читалището, с оформена зелена зона, нови алеи и осветление.

Така, благодарение на всички хора, които милеят за родното си място и българските традиции, читалището отново е живо, отново радва с дейностите си и носи усмивки и положителни емоции за жителите на селото, съобщават от Община Първомай.

Читалището в село Бяла река заживя отновоЧиталището в село Бяла река заживя отновоЧиталището в село Бяла река заживя отновоЧиталището в село Бяла река заживя отновоЧиталището в село Бяла река заживя отновоЧиталището в село Бяла река заживя отновоЧиталището в село Бяла река заживя отново

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина