Читалище в Първомай предлага безплатна лятна занималня за децата

Автор: Plovdiv Now 7054
Читалище в Първомай предлага безплатна лятна занималня за децата

Детска игротека отвори врати в библиотеката на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Тя ще работи през цялото лято и ще е напълно безплатна за всички деца, които желаят да я посещават.

Малчуганите ще се забавляват, ще рисуват с осигурени от читалището материали, ще играят или ще подреждат пъзел. Една от задачите, които си е поставила бибиотекарката Емилия Ангелова, е децата неусетно да се запознаят с всички книги от списъка за лятото, докато тя им чете или докато те четат на останалите.

Лятната занималня е добра възможност за родителите, които трябва да оставят своите деца сами в домовете си през ваканцията.

Не е определен начален час, в който малчуганите да идват. Единственото условие е да посещават библиотеката с желание. Игротеката е на разположение от 9 до 12 часа и от 14 до 18 часа през всеки работен ден.

Децата ще бъдат винаги под наблюдението на възрастен. Ще имат възможност да се запознават и с работата на библиотекаря, както и да създадат нови приятелства.

Библиотекарите са готови да обогатят списъка със забавления и да проявят гъвкавост, ако е необходимо. Родители също са добре дошли, ако това ще допринесе за спокойствието на малчуганите. Игротеката вече се посещава от 6 деца.

Източник и снимка: parvomai.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина