162 години образователно дело отбелязаха в Дебър

Автор: Plovdiv Now 4560
162 години образователно дело отбелязаха в Дебър

162 години образователно дело в Дебър отпразнуваха учители и ученици на Основно училище „Георги Караславов“. С тържествен концерт те поздравиха родители, гости, директори и учители, представители на местната администрация. Събитието беше открито от училищния духов оркестър с ръководител Георги Маринов, пише parvomai.net.

В приветственото си слово директорът на училището Тонка Будакова отбеляза:  „162 години сме част от българското образование. 162 години просветителска традиция!  162 години отворени врати за четмо и писмо! Училище сме на минало,  богато на спомени. Училище сме с настояще, изпълнено с предизвикателства. Училище сме с бъдеще, защото то принадлежи на децата. Днес, когато празнуваме своята достолепна 162-годишнина, сърцата ни се изпълват с гордост, че сме част от това велико дело".

В програмата, съставена по сценарий на Лиляна Запрянова, участва група за народно пеене с ръководител Александър Маринов и  възпитаниците на Петя Павлова. Театралният състав представи произведението на Георги Караславов „Учените мишки“ и „Мимето“ на Асен Босев, под режисурата на Гергана Никленова.   Бившият ученик Стефан Стефанов поздрави всички с изпълнение на акордеон. А финал на концерта поставиха най-малките – мажоретките на първи клас, с ръководители Петя Геновска и Деляна Славовска За официалните гости беше подготвен коктейл, в който кулинарни способности изявиха почти всички учители, но впечатляваше най-вече със стилната аранжировка, дело на Мария Танева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина